Wonen in Hummelo

Hummelo staat bekend als een zeer prettig dorp om te wonen, waarbij rust, veiligheid en de groenrijke omgeving hoog in het vaandel staan.

Doordat Hummelo een gewild dorp is om in te wonen is de gemiddelde woningprijs verhoudingsgewijs hoog. Hierdoor hebben starters op de woningmarkt moeite om een woning in Hummelo te kopen of te huren. Daardoor zien we dat jonge inwoners wegtrekken uit Hummelo en de gemiddelde leeftijd omhoog loopt. De Dorpsraad vindt dit een niet wenselijke situatie en zoekt naar mogelijkheden om jonge mensen binnen Hummelo te houden en de leefbaarheid te vergroten. Een belangrijk aspect daarbij is om starters een kans te geven op de woningmarkt in Hummelo is om betaalbare woningen aan te bieden.

natuur thumb

De Werkgroep Natuur & Landschap zet zich in voor het behoud en het verbeteren van de fraaie natuur en het bijzondere landschap van Hummelo. Denk hierbij aan het onderhoud van de wandel- en fietspaden, het openbaar groen en bijzondere landschapskenmerken. De werkgroep streeft ernaar het belang van ons unieke landschap te benadrukken en hoopt op betrokken steun en actieve deelname van alle inwoners om Hummelo nog een stukje mooier en aantrekkelijker te maken!

jeugd thumb

Hummelo heeft op dit moment veel jeugd en dat willen wij graag zo houden. Daarom vinden wij het belangrijk om Hummelo in de toekomst ook aantrekkelijk te houden voor de jeugd. Wij willen daarom een luisterend oor bieden en gaan graag in gesprek met jeugd en jongeren om te praten over hun behoeften in Hummelo. Ben jij woonachtig in Hummelo en tussen de 13 – 18 jaar oud en wil je graag meepraten over wat er beter kan in Hummelo voor jongeren? Laat het ons weten!

cultuur

Voorzieningen in het dorp worden doorgaans vanzelfsprekend gevonden, maar vergt op zijn tijd weldegelijk aandacht. Zeker op punten waar mogelijk nog verbetering kan plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld fietspadverlichting. De dorpsraad zet zich in voor een goed voorzieningenniveau in Hummelo.

bedrijvigheid thumb

Na de realisatie van de rondweg is bereikbaarheid nog belangrijker geworden. De Dorpsraad zet zich in voor een optimale ontsluiting voor zowel bewoners als voor bedrijven, ook na de realisatie van de herinrichting. Door de herinrichting wordt het dorp aantrekkelijker gemaakt om te verblijven, recreëren en te winkelen. Hummelo heeft op dit moment een gezond ondernemersklimaat en dat willen wij graag zo houden en waar nodig verbeteren.